GORE SLUT

august 23rd 2001
pukkelpop
chateaux Crapule tent
Kiewit, Hasselt (b)

report by Vincent van der Auwera

Het is nog nooit eerder voorgevallen dat éénzelfde groep 2 dagen na mekaar (en in dezelfde tent dan nog!) op dit festival verschijnt. Dit maakt deze optredens dan ook ineens zowat historisch. En hebben ze dit (en Gore Slut in het algemeen) vermeld in de Canvas-special rond Pukkelpop 2001? Nee, ze hadden het te druk met puberbandjes als Papa Roach en dergelijke.
Of Gore Slut dan wel de moeite waard was? Het waren 2 van de meest briljante (en ook 2 zeer uiteenlopende) optredens van het festival. Slechts enkele nummers kwamen voor op alletwee de setlists: Crawling To Target (de nieuwe single) en nog enkele.

De eerste set (op donderdag 23 augustus) vond plaats in de namiddag, terwijl het zowel buiten als binnen in de tent broeierig heet was. De luifels stonden een beetje open waardoor het zonlicht de duisternis van de tent binnendrong en de intieme sfeer wat verstoorde. De soundcheck was legendarisch: Rudy aan het flirten met z’n micro (“hallo micro, wat zie je er weer goed uit vandaag, het wordt fijn in jou te zingen”) en verder Tomas en Jacky aan het jammen. De set zelf bestond hoofdzakelijk uit de ruigere nummers van Gore Slut, slechts af en toe afgewisseld met wat rustiger werk. De videobeelden die van het festival zelf kwamen symbieerden prachtig met de rest van het optreden. Afsluiter was Crawling To Target 2, dat uitmondde in een geweldige riff. Het publiek genoot en bleef geboeid zitten kijken, in tegenstelling tot de tweede set. Er waren nog vele optredens bezig, de meesten kwamen dan ook speciaal voor Gore Slut naar de (toch wel goed gevulde) tent. De hitte maakte het ook veel gemakkelijker weg te dromen bij de muziek.
[continues the next day here]

home