DEAD MAN RAY

may 24th 2000
byton studio's
loosdrecht
2 meter sessies

tham
tunnels
toothpaste
brenner
jahwe

transcription from the 2 meter sessies website:

"We dachten even dat er camera's bij zouden zijn", aldus manager Michael van Dead Man Ray. Nee, geen opname voor televisie, gewoon weer in de intieme audio studio, zonder al te veel mensen. Plaats van handeling: Byton Studios in Loosdrecht. Voor de tweede keer is de groep rond Daan Stuijven en Rudy Trouve in de 2 Meter Sessie. Het album "Trap" (De Labels/Virgin) is amper vier weken oud, maar nu al is de schoonheid van het nieuwe album ook in ons land opgevallen.
Amper twaalf uur geleden stond Dead Man Ray nog in Zaal Ekko in Utrecht, nu al weer met hun instrumenten aan de slag. Gitarist Rudy Trouve meldt bij binnenkomst dat hij last heeft van een kater en dus grijpt hij een biertje. Tijd om wakker te worden. Dat gebeurt tijdens het opbouwen en soundchecken. Wouter van Belle, producer van o.m. Nova Star, probeert het nodige uit op z'n sample-bord en gitarist Elko Blijweert rotzooit wat met z'n koptelefoon. Kortom: the day after the night before.
Muzikaal klopt 't. Het slotnummer van de sessie is het prijsnummer: 'Woods' Zanger/Gitarist Daan is trots op deze uitvoering. Geconcentreerd gespeeld, appelleert sterk aan live spelen en toch hebben ze 'm zo nog nooit eerder gespeeld."

home